Най-голямото село в Плевенско – Буковлък, от полунощ е под

...
 Най-голямото село в Плевенско – Буковлък, от полунощ е под
Коментари Харесай

Под карантина е селото без страх от вируса

 

Най-голямото село в Плевенско – Буковлък, от среднощ е под ключ за две седмици по предложение на кмета Росен Русанов.

Населеното място, което единствено преди месец не вярваше, че вирусът е опасност, през днешния ден се сблъска челно със болестта откакто четири от шивачките, работещи в пламналото с ковид дружество в Плевен, са точно от това село. Във фабриката „ Ветрен “ към този момент 24 са дали позитивни проби, тя също е под карантина за две седмици.

В ефирен репортаж предишния месец жителите на селото обявиха, че повече ги е боязън от извънземни, в сравнение с от ковид. Сега обаче настроенията са радикално разнообразни. Хората стоят затворени по къщите и чакат заповеди от кмета. А той в действителност е невероятен човек. Работи по 24 часа в денонощието, грижи се за всеки. Обикаля с ладата си селото, в което има 5000 индивида. Очаква в най-скоро време да стартира и всеобщо тестване.

" Правилата са хубаво нещо, само че те би трябвало да се постановат със строга ръка. Ние не разбираме от дума. Мерките трябваше да бъдат даже по-строги ", споделя градоначалникът Русанов. Според него на такова място кметът има пълномощията на служител на реда, с цел да има ред.

„ Имаше време, когато мъжете бяха стоманени, а корабите дървени. Сега корабите са стоманени, а мъжете дървени ", споделя още кметът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР